O NAMA

Razvoj kompanije

Solar ing d.o.o. je manji, stabilan porodični biznis, trenutno u svojoj drugoj vlasničkoj generaciji. Počevši u porodičnoj garaži gospodina Fehima Mujabašića, sredinom 80-tih godina, izrastao je u uspješnu domaću kompaniju.

Od samog početka pa do 1992. godine, bavili smo se prvenstveno opremom za grijanje. Fokusirajući se na projektovanje i instalaciju grejnih postrojenja, Solar ing d.o.o. je postao jedna od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini. U nastavku uspješnog poslovanja, proširili smo proizvodnju na prateću opremu za grijanje, uključujući različite vrste konzola, nosača i zaptivača za radijatore. U tom periodu smo uspostavili jaku saradnju sa Slovenačkog kompanijom EMO Celje.

Tokom perioda razarajućeg rata u Bosni i Hercegovini (1992. – 1995.), Solaring d.o.o. obustavlja proizvodnju. Nakon ratnog perioda, proizvodni pogoni su obnovljeni i ponovo pokrenuti u  istom pravcu kao i na početku.

Moderni razvoj

2000. godine smo investirali u nove proizvodne kapacitete koji su omogućili proizvodnju kupaonskih radijatora od ugljeničnog čelika. Obzirom na značajne promjene na tržištu, proizvodnja je preusmjerena na proizvodnju kupaonskih radijatora od nehrđajućeg čelika (inox). Kupaonski radijatori od nehrđajućeg čelika (inox) se i danas proizvode, te možemo sa ponosom istaći naš renomiran položaj i znanje u sektoru inoxa.

Tokom svih ovih godina, stekli smo zavidno znanje i iskustvo u području obrade metala, uključujući proizvodnju obujmica/šelni, razdjelnika i drugih dijelova koji uključuju zavarivanje, mašinsku obradu, sječenje i deformaciju ugljeničnog i nehrđajućeg čelika.

Prije tri godine, započeli smo saradnju sa određenim kompanijama van granica Bosne i Hercegovine a saradnju sa stranim kompanijama smatramo kao obostrano zadovoljavajuću i današnji prioritet.

Kratak pregled naše web stranice će Vam bliže predstaviti kvalitet našeg proizvodnog pogona za obradu metala, te obim i složenost posla kojim se bavimo.

Nadamo se da možete izdvojiti par minuta za pregled naše web stranice, koji bi Vam trebao omogućiti bolje razumijevanje usluga koje nudimo i općenito pomoći u narudžbi naših lično projektovanih i izrađenih proizvoda, kao i onih rađenih po narudžbi naših klijenata.